Bij een verstoorde energiebalans kan de harmonie worden hersteld door met speciale naalden te prikken in bepaalde acupunctuurpunten. Van deze punten zijn er meer dan 800 op het menselijk lichaam aan te wijzen. Elk van deze punten heeft een specifieke functie en staat in contact met een van de organen. Acupunctuur is vrijwel pijnloos. Soms wordt een laserapparaat gebruikt ter vervanging van de naalden, bijvoorbeeld bij kleine kinderen.

Cupping is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas, bamboe of aardewerk wordt aangebracht op het huidoppervlak. Men doet dit door de kop kortstondig te verwarmen met een brandend materiaal, zodat lokaal op de huid een vacuümkracht ontstaat. De functie van deze methode is om Wind-Koude te ver drijven en om bloedstagnatie en pijn op te heffen. Na een cupping behandeling kan er locaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, welke na enkele dagen zal verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen zal er verbetering in de symptomen optreden. Chinese geneeskunde beschouwt de roodheid als locale bloedstagnatie.

Prijs van behandeling:

         De eerste keer kost consult € 20.00.

         Behandeling kost € 50.00.

Welk type aandoeningen zijn geschikt voor behandeling met acupunctuur en moxa-therapie?

  1. interne aandoeningen: Verkoudheid, bronchitis, astmatische bronchitis, chronische gastritis, maagzweer, gastroptose, overgeven, chronische enteritis, habituele constipatie, nefritis, enuresis, chronische hepatitis, hoge bloeddruk, aritmie,hart-en vaatziekten, reumatische artrits, postcontusioneeel syndroom, sexuele dysfunctie bij mannen, hoofdpijn, duizeligheid, trigeminus neuralgie( aangezichtspijn), gezichtsverlamming, nasleep van hersenvliesontsteking, nasleep van een beroerte, ischias, epilepsie, hysterie, neurose, schizofrenie, overgangsklachten, diabetes, galblaasontsteking, galstenen, postoperatieve verklevingen van de darmen, proctotomie, urethritis, blaasontsteking, stenen in de urinewegen, artralgie.
  2. Externe aandoeningen : Cervicale spondylopathie, stijve nek ,periarthritis van de schouder, chronische lendepijn, hernia, kaakontsteking, humerals epicondylitis (tenniselleboog).
  3. Gynaecologische aandoeningen: Dysmenorroe, amenorroe, onregelmatige menstruatie, verkeerde ligging van de goetus, chronische bekkenontsteking, baarmoederverzakking
  4. Pediatrische aandoeningen: Poliomyelitis, stomheid en doofheid bij kinderen, indigestie, bedplassen, stuipen, bijziendheid, scheelkijken
  5. Aandoeningen van oog, oor, neus, mond en keel: Acute conjunctivitis, doofheid, tinnitus, rhinitis, hooikoorts, acute amandelontsteking, tandpijn, staar, glaucoom, ontsteking van het netvlies, ophthalmia electrica, hordeolum.
  6. Huidaandoeningen: Urticaria, nwurodermatitis, psoriasis, pruritus vulva, kaalheid, chronisch eczeem, wratten